Europos kalbų diena paminėta ir I vieta laimėta!


Europos kalbų diena paminėta ir I vieta laimėta!

 
 
2024 m. rugsėjo 26 d. Kauno švietimo inovacijų centras kartu su Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija surengė renginį-konkursą „Per Europą daugiakalbiais batais“, skirtą Europos kalbų dienai paminėti. Renginyje dalyvavo net 10 Kauno miesto gimnazijų. Komanda, kuri atstovavo mūsų mokyklą, užiemė II vietą.Ačiū dešimtokėms už gerą pasirodymą.
Mokinės demonstravo ne tik savo kalbinius gebėjimus, bet ir kūrybiškumą dalyvaudami įvairiose rungtyse – nuo geografinių iššūkių iki greitakalbių varžybų bei marškinėlių dizaino konkurso. Buvo puiki proga ne tik tobulinti užsienio kalbų įgūdžius, bet ir kūrybingai atskleisti savo talentus!
II gimn.kl.moksleivė Gertrūda Vivien Delkutė dalyvavo “Saulės” gimnazijos poezijos konkurse ”Kalbos raktas į pasaulį,o poezija-į širdį”, kuriame deklamavo vokiečių kalba klasiko Henriko Heinės eilėraštį.
Už parodytą sceninį meistriškumą Gertrūda Vivien pelnė Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovo Egidijaus Stanciko specialų prizą-du bilietus į pasirinktą spektaklį.